Klassiek gitaarles bij Gitaar School Uden

Van barok tot modern, van beginner tot vergevorderd!

Klassiek gitaar

Technisch en muzikaal uitdagend

Klassiek gitaar is één van de meest technisch en muzikaal uitdagende stijlen om te spelen. Het vereist een goede techniek en controle, je moet goed noten kunnen lezen en het vereist muzikaal inzicht in hoe je een stuk het mooist kunt vertolken. Het vergt veel oefening en toewijding maar het loont de moeite want in het klassieke repertoire zitten prachtige werken.

Beginners

Beginners starten uiteraard bij de basis. Het leren van de noten in de eerste positie en de belangrijkste basistechnieken zoals apoyando, tirando en legato zijn met name het belangrijkste onderdeel. Je speelt oefeningen en korte stukken van onder andere Sor en Caruli. Aan het einde van dit lesprogramma speel je enkele eenvoudigere Spaans klassieke werken zoals bijvoorbeeld Romanza.

Intermediair

Voor de klassiek gitaristen die het beginners programma hebben afgerond of al ervaring hebben en geen beginner meer zijn is er het intermediaire lesprogramma. Daar ga je je verder ontwikkelen met uitbreiding van de basistechnieken. Je gaat werken aan het timbre in je spel, leert technieken zoals tremolo en op de hogere posities te spelen. Ornamentatie, frasering en timing komen uitgebreid aan bod alsmede het uitbreiden van het repertoire met nieuwe stukken op hoger niveau zoals bijv. van Tarrega en Bach.

Gevorderd

Het lesprogramma voor gevorderden draait vooral om verdieping en het optimaliseren van techniek en snelheid. Je leert je bestaand repertoire te verfijnen door middel van het bestuderen van vertolking en interpretatie van de stukken, dynamiek beheersing, snelheid en controle. Uiteraard ga je je repertoire ook uitbreiden met nieuwe complexere stukken.

Gitaar School Uden

Maximize Your Talent

Pure Tone Productions
Koen van Straalen
Raamsingel 82
5403 TZ Uden
06 - 17 21 28 44
info@gitaarschooluden.nl

Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag van 9:00u-22:00u

Gitaarles Op Maat Onder Professionele Begeleiding


2019 Pure Tone Productions