Jazz gitaarles bij Gitaar School Uden

The Art of Improvisation!

Jazz / Fusion

Haal het uiterste uit jezelf

Jazz is een genre met veel verschillende stijlen. Voorbeelden zijn de meer traditionele Big Band en Swing, de meer experimentele Cool Jazz en Bepop en de progressievere Fusion. Daarnaast zijn er ook veel cross-overs met andere genres zoals Hip-Hop, Rock en Latin. Eén ding hebben ze allen gemeen. Het gaat om vrije expressie door improvisatie en je probeert het uiterste uit jezelf te halen. Het technische niveau ligt daardoor hoog. Ook de theoretische kennis moet op een behoorlijk niveau zijn om deze stijlen te kunnen beheersen. De wereld van de Jazz en Fusion is een uitdaging voor het leven.

Beginners

Het lesprogramma voor beginners start met het leren van de belangrijkste basis akkoorden en hoe je deze gebruikt in de meestvoorkomende jazzprogressies zoals de ii-V-I en de vi-ii-V-I. Je leert de majeur toonladder en hoe je deze kunt gebruiken om te improviseren over de bekende akkoordprogressies. Je leert de basistechnieken en het spelen van enkele bekende jazz standards.

Intermediair

Bij het intermediaire lesprogramma ga je wat dieper op de materie in met het leren van akkoordsubstituties, subdominanten, de modes van de majeur toonladder en arpeggio's. Ook leer je nieuwe technieken en werk je aan je timing en frasering. Je breidt je repertoire verder uit met nieuwe jazz standards. In dit lesprogramma start je ook met de chord/melody solo stijl.

Gevorderd

In dit lesprogramma leer je de andere diatonische toonladders zoals de melodisch mineur, harmonisch mineur en harmonisch majeur en alle modes die daarbij horen om het klankenpalet van je improvisaties te vergroten. Verdere uitbreiding van de akkoorden, akkoord analyse, arpeggio's en superimposities horen daar natuurlijk ook bij. Verder besteed je veel aandacht aan timing en frasering en het ontwikkelen van je eigen stijl en sound.

Gitaar School Uden

Maximize Your Talent

Pure Tone Productions
Koen van Straalen
Raamsingel 82
5403 TZ Uden
06 - 17 21 28 44
info@gitaarschooluden.nl

Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag van 9:00u-22:00u

Gitaarles Op Maat Onder Professionele Begeleiding


2019 Pure Tone Productions