Metal gitaarles bij Gitaar School Uden

Wall of sound

Hard-Rock/Metal

Heavy stuff

Onder dit genre vallen alle meer heavy stijlen zoals Hard-Rock, Heavy-Metal, Punk en alle subgenres die daarbij horen. De stijl is georiënteerd op het spelen van pompende riffs en gierende gitaarsolo's met veel distortion. Snelheid en controle zijn belangrijk en dat vereist een goede techniek. De lesprogramma's zijn zo ingericht dat je systematisch aan een opbouw van je techniek werkt.

Beginners

Het lesprogramma voor beginners start met het leren van power chords en het spelen van riffs. Een goede rechterhand techniek staat daarbij centraal. Je werkt aan de wisselslag en de palm muting techniek. Ook linkerhand legato technieken zoals hammer-ons, pull-offs en slides worden uitvoerig behandeld.

Intermediair

Het intermediaire lesprogramma gaat vooral over het melodische spel. Korte fills, licks maar ook solo's staan op het programma. De technieken die daarbij horen komen allen aan bod zoals alternate picking, string skipping en bends. Je leert ook de basistheorie over de mineur toonladder en de pentatonische toonladder. Je power chords en riffs ga je verder uitbreiden met nieuwe complexere akkoorden en je werkt aan je snelheid.

Gevorderd

Om echt goed te worden kun je niet zonder een gezonde dosis theorie. De gevorderden leren de belangrijke toonladders en hun modes. Door het leren van de toonladders wordt je techniek beter en dat is nodig om snellere solo's te kunnen spelen. Je gaat aan de slag met arpeggio's en technieken als sweep picking en speed picking. Daarnaast werk je natuurlijk aan je timing en frasering. Alle kennis die je nu hebt opgebouwd ga je nu ook gebruiken om eigen composities en solo's te schrijven.

Gitaar School Uden

Maximize Your Talent

Pure Tone Productions
Koen van Straalen
Raamsingel 82
5403 TZ Uden
06 - 17 21 28 44
info@gitaarschooluden.nl

Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag van 9:00u-22:00u

Gitaarles Op Maat Onder Professionele Begeleiding


2019 Pure Tone Productions