Fingerstyle gitaarles bij Gitaar School Uden

Speel bas, akkoorden en melodie tegelijk!

Fingerstyle

Het lijkt wel of je twee gitarisen hoort!

Fingerstyle is een stijl waarbij met de rechterhand vooral met de vingers, maar ook wel met een duimplectrum gespeeld wordt. Soms wordt ook gebruik gemaakt van een standaard plectrum voor een hybride picking techniek. Bij fingerstyle worden akkoorden, bas en melodie tegelijk gespeeld waardoor het soms lijkt of je twee gitaristen hoort. Eén van de bekendste gitaristen in dit genre is Tommy Emmanuel. Een andere grote naam die wordt gezien als de grondlegger van deze stijl is Chet Atkins.

Beginners

Fingerstyle is niet geschikt voor absolute beginners. Als je nog geen ervaring hebt kun je beter eerst het lesprogramma Akoestisch voor beginners volgen. Bij het fingerstyle beginners lesprogramma leer je de belangrijkste tokkelpatronen en het tegelijkertijd spelen van bas en melodie. Je leert alternatief bass, walking bass, nieuwe akkoorden, ritmes en technieken zoals hammer-ons, pull-offs en slides. Ook de basis van muziektheorie wordt behandeld.

Intermediair

De fingerpickers die de basis al onder de knie hebben kunnen zich in dit lesprogramma verder ontwikkelen op het gebied van nieuwe tokkelpatronen en technieken. Je leert ook nieuwe akkoorden, waaronder de barré-akkoorden. Je gaat gebruik maken van alternatieve stemmingen, je leert de modes van de majeur toonladder, het schrijven van een eigen arrangement en nog veel meer.

Gevorderd

Bij het lesprogramma voor gevorderden ga je wat dieper op de materie in met het leren van akkoordsubstituties, subdominanten, meer exotische toonladders en arpeggio's. Verdere uitbreiding van de akkoorden en superimposities horen daar natuurlijk ook bij. Verder besteed je veel aandacht aan timing, frasering en het ontwikkelen van je eigen stijl en sound. Je leert nieuwe stukken van bekende gitaristen en we analyseren de stijl en theorie van het arrangement. Je leert ook hoe je in fingerstyle kunt improviseren.

Gitaar School Uden

Maximize Your Talent

Pure Tone Productions
Koen van Straalen
Raamsingel 82
5403 TZ Uden
06 - 17 21 28 44
info@gitaarschooluden.nl

Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag van 9:00u-22:00u

Gitaarles Op Maat Onder Professionele Begeleiding


2019 Pure Tone Productions