Country gitaarles bij Gitaar School Uden

Chicken Pickin'

Country gitaar

Chicken Pickin'!

Speel in de stijl van Danny Gatton en Brent Mason. Een zeer technisch hoogstaande stijl van spelen want zo'n beetje alle technieken passeren de revue, zowel voor de linkerhand als de rechterhand. Van string bending tot hybrid picking en alles er tussen in, en dat vaak op hoog tempo. Je hebt het allemaal nodig voor die typerende Country sound waarbij je gitaar soms net als een pedal steel klinkt.

Beginners

De beginners starten met het leren van de standaard open akkoorden welke gecombineerd worden met enkele veel gebruikte slagritmes en tokkelpatronen. Hiermee ga je eenvoudige country songs leren. Daarna leer je de pentatonische toonladder en ga je aan de slag met het spelen van fills en licks in country stijl. Daarbij leer je technieken zoals, hammer-ons, pull-offs en slides.

Intermediair

Voor de countrygitaristen die de basisvaardigheden al hebben maar deze verder uit willen breiden is er het intermediaire lesprogramma. Je leert nieuwe akkoorden, technieken, het combineren van de majeur en mineur pentatonische toonladder, de mixolydische toonladder, over de hele hals te spelen en hoe je akkoorden en licks kunt combineren. String bending is een belangrijk onderdeel van het lesprogramma.

Gevorderd

Dit lesprogramma is voor de meer ervaren countrygitaristen die hun spel nog naar "the next level" willen tillen. Tijdens deze lessen leer je hoor je je spel uit kunt breiden met complexere (jazz)akkoorden, akkoordsubstituties, nieuwe toonladders en arpeggio's. Ook timing en frasering zijn belangrijke onderdelen van het lesprogramma en je leert je eigen sound en stijl te ontwikkelen.

Gitaar School Uden

Maximize Your Talent

Pure Tone Productions
Koen van Straalen
Raamsingel 82
5403 TZ Uden
06 - 17 21 28 44
info@gitaarschooluden.nl

Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag van 9:00u-22:00u

Gitaarles Op Maat Onder Professionele Begeleiding


2019 Pure Tone Productions